Stuur je bericht naar:
 
 

 

 

 

 
 

Op 18-04-08 stond de tijd even stil. Ter nagedachtenis aan Mark Schouwink wil ik jullie deze site graag aanbevelen. Klik op zijn foto voor de site. Zie ook de informatie over deze dag op de site via DEZE LINK

 

Zeer uitgebreide site over alles wat de YP 408 heeft betekend voor de meeste die o.a. in mijn periode ook hun militaire dienstplicht hebben vervuld. Ook korte beschrijvingen van alle bataljons die waren uitgerust met YP's en ook hoe een bataljon is samengesteld. Behalve dat alle versies besproken worden en worden getoond, ook veel fotoboeken van mensen die met of in de YP 408 hebben gereden. Bijna dagelijks ontdekken meerdere (ex) militairen deze voortreffelijke site. Zeer zeker meerdere bezoeken waard.

 

Deze site behoeft natuurlijk geen toelichting.

 

Eén van de voorgangers van 45 Painfbat

 

Een leuke site van een dienstplichtig soldaat. Hij is van lichting 82-2 en heeft, natuurlijk, ook in een YP-408 zijn diensttijd doorgebracht.

 

Site over een specifieke YP de KN-85-88 of de UNIFIL 4347, die overigens nog steeds rijdt. De site en de YP wordt onderhouden door Albert Vrijborg.

 

Op deze site wordt geprobeerd middels ansichtkaarten een overzicht te geven van Nederlandse kampementen, legerplaatsen, kazernes en andere militaire objecten, in Nederland maar ook van uitzendingen in het buitenland, om op deze manier een klein stukje van deze prachtige historie te kunnen bewaren.

 

Site van Theo Ringeling, een streekgenoot, met heel veel KL Modellen. Natuurlijk ook de YP 408.

 
Velen zullen dit wapen herkennen als het wapen van TRoepenmacht In Suriname, of kortweg TRIS. Ook TRIS is één van die vroeger legeronderdelen die behoorden tot het Regiment Infanterie "Oranje Gelderland" (RIOG). Onderstaand een aantal linken van dit vroegere legeronderdeel.
www.triskontakten.nl
www.trisonline.nl
 

Tijdens mijn opleiding heb ik 2 maanden doorgebracht in de Bernhard kazerne in Amersfoort, waar nu ook het Cavaleriemuseum (naast dat het nu nog een militair opleidingscentrum is) is gevestigd. Paspoort is verplicht om dit museum te bezoeken.

 
Als je deze site wilt linken, stuur dan even een e-mail en ik stuur je bovenstaande banner toe.
Stuur je bericht naar: